X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

ANRE va avea statut de observator în CEER

25 oct. 2016,, 10:15   Economie
3394 0
НАРЭ получит статус наблюдателя в Совете регуляторов энергетики ЕС
Foto: gagauzinfo.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va avea statut de observator în Consiliul Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER), comunică NOI.md.


Cererea respectivă de aderare va fi examinată la Adunarea generală a CEER în ședința sa din 8 noiembrie 2016.

Anunțul a fost făcut de către vicesecretarul general al CEER, Una Shortall, la întrevederea avută săptămîna curentă la Bruxelles cu directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, aflat într-o vizită de lucru în capitala Belgiei.

Potrivit unui comunicat al ANRE, la întrevederea celor doi oficiali s-a discutat perspectiva aderării regulatorului energetic al Moldovei la CEER, în calitate de membru cu statut de observator, și s-a convenit asupra faptului ca cererea respectivă depusă de ANRE să fie examinată la proxima adunare generală a CEER.

Sergiu Ciobanu consideră că aderarea ANRE la CEER va facilita procesul de armonizare a actelor sale de reglementare cu acquis-ul comunitar și de implementare a celor mai bune practici europene de reglementare a sectorului energetic.

CEER a fost înființat în anul 2000 în scopul intensificării relațiilor de cooperare a autorităților de reglementare în domeniul energiei din țările UE în vederea facilitării procesului de creare a piețelor comune interne competitive, sustenabile și eficiente. CEER este o asociație non-profit cu sediul la Bruxelles, care complementează activitatea Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) cu sediul la Ljubljana.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?