Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bază secretă nazistă, găsită de ruşi în Arctica (FOTO)

24 oct. 2016,, 11:40   Externe
3592 0

На Северном полюсе нашли тайную военную базу нацистов
Foto: adevarul.ro

Cercetătorii ruşi au descoperit o bază secretă nazistă în Arctica, folosită de Adolf Hitler în Al Doilea Război Mondial pentru plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.


O bază secretă nazistă a fost găsită de cercetători ruşi pe Insula Alexandra, situată la aproximativ 1.000 de kilometri de Polul Nord. Potrivit cercetătorilor ruşi, baza militară a fost construită în anul 1942, la un an după ce Adolf Hilter a ordonat invadarea Rusiei, relatează publicaţia britanică „The Sun“. Numele de cod al bazei era „Schatzgraber“, sau „Vînătorul de comori“, şi era folosită în principal ca staţie meteorologică tactică.

Peste 500 de obiecte din Al Doilea Război Mondial au fost găsite pe Insula Alexandra FOTO Ruptly Cercetătorii nazişti au abandonat baza doi ani mai tîrziu, la bordul unui submarin, după ce ar fi fost infectaţi cu carne de urs polar.

„Schatzgraber“ a fost redescoperită 72 de ani mai tîrziu, cu peste 500 de obiecte, printre care obuze, uniforme, precum şi o serie de documente bine conservate.

Se spune că Insula Alexandra a avut, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o poziţie vitală datorită rapoartelor meteorologice, care erau esenţiale în plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.

Insula Alexandra a fost un teritoriu disputat pentru o lungă perioadă de timp, iar în prezent aparţine Rusiei.

Vladimir Putin are în plan la rîndul său să instaleze o bază militară permanentă aici, în contextul consolidării prezenţei militare ruseşti în Arctica.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?