Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popenco anticipează proteste masive după emiterea hotărîrii CA

21 oct. 2016,, 18:00   Politică
4867 10
Попенко предвещает массовые митинги после решения АП
Foto: privesc.eu

Ina Popenco a anunțat disponibilitatea susținătorilor ei de a ieși la proteste masive împotriva deciziei Curții de Apel (AP) Chișinău privind excluderea ei din lista candidaților la alegerile prezidențiale, relatează NOI.md.


Fosta candidată la președinție și-a exprimat nemulțumirea față de decizia CA. „Încă înainte de ședința Curții de Apel am primit o mulțime de apeluri mesaje de la susținătorii noștri care au propus să iasă la o acțiune de protest în sprijinul nostru. Am respins aceste propuneri, fiindcă am mizat pe faptul că în țara noastră există democrație. Astăzi ne-am convins că în țara noastră nu există nici o democrație și că politicienii noștri nu au rușine. Vom organiza un miting, vom comunica suplimentar locul și ora. Totodată, vom contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție și vom aștepta decizia corectă”, a declarat Popenco imediat după anunțarea hotărîrii CA.


„Acțiunile Comisiei Electorale Centrale constituie o represiune împotriva mea, în calitate de concurent în campania electorală. Toate acuzaţiile sînt inventate. Magazinele sociale pe care noi le deschidem există deja de 1 an. Încă înainte de alegeri la Orhei au fost deschise cinci magazine sociale. Noi intenționăm să continuăm acest proiect și în viitor. Ne miră faptul că pensionarii, invalizii și persoanele social-vulnerabile sînt lipsiți de minimul care noi putem se le oferim. Nu înțeleg, de ce atîta invidie în jurul magazinelor sociale? Alegerile vor trece, toți politicienii mincinoși vor pleca și în țară vor apărea peste o sută de magazine de-ale noastre”, a adăugat ea.

Precizăm că ieri, 21 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a adoptat decizia privind anularea înregistrării dnei Ina Popenco în calitate de candidat din partea Mișcării „Ravnopravie” ” (la momentul promovării acesteia formațiunea politică purta anume această denumire – nota red.). Astfel, judecătorii au admis solicitarea Comisiei Electorale Centrale care a insistat asupra excluderii ei după ce candidata independentă Silvia Radu a depus o sesizare, invocînd că Popenco ar fi mituit electoratul în cadrul campaniei electorale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?