X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce fabrică nouă va fi construită în Moldova

21 oct. 2016,, 14:00   Economie
4411 2
Какой новый завод хотят построить в Молдове?
Foto: gov.md

Compania italiană Salgam Ecologic intenționează să deschidă în Moldova o fabrică de prelucrare a subproduselor de origine animală, precum și de reciclare a uleiurilor de gătit uzate.


Disponibilitatea de a realiza în Moldova un astfel de proiect și-au declarat-o reprezentanții acesteia în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip, care a menționat că consolidarea unui sistem modern de prestare a serviciilor de colectare și gestionare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman reprezintă o preocupare majoră a Guvernului.

Șeful Cabinetului de miniștri a salutat intenția companiei italiene de a efectua investiții în Moldova, precum și faptul că acest lucru va contribui la soluționarea problemei privind executarea angajamentelor asumate în contextul implementării Acordului de asociere RM-UE. Este vorba despre asigurarea serviciilor de colectare și gestionare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, cu respectarea tuturor standardelor europene.

Totodată, Pavel Filip a menționat că și un alt domeniu în care activează Salgaim Ecologic, cel de colectare a uleiurilor de gătit uzate, prezintă interes pentru Moldova în vederea diminuării pericolului pentru mediul înconjurător.

„Sîntem interesați în dezvoltarea unor asemenea servicii în Republica Moldova. Aceasta este o problemă actuală și o restanță în planul nostru de aliniere la standardele europene în acest domeniu. Moldova, cu siguranță, are nevoie de asistență din exterior și Guvernul va acorda toată susținerea în realizarea acestui proiect important”, a spus prim-ministrul.

La rîndul său, reprezentanții Salgaim Ecologic au menționat buna colaborare cu specialiștii moldoveni și și-au prezentat opinia referitoare la măsurile ce urmează să fie luate de autoritățile moldovene în vederea asigurării unui sistem performant în domeniul procesării deșeurilor animale.

În context, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi, a spus că proiectul propus de partenerii italieni va avea un impact social important, inclusiv în domeniul sănătății publice și siguranței alimentare.

Șeful Guvernului și-a exprimat toată deschiderea pentru o colaborare de lungă durată, precum și susținerea în promovarea acestui proiect, menţionînd că acesta este extrem de necesar pentru Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?