X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Baza de date a alegătorilor din Transnistria, redusă pentru a treia oară

21 oct. 2016,, 13:00   Politică
2941 1
База данных избирателей Приднестровья сокращена в третий раз
Foto: gov-pmr.org

S-a încheiat activitatea asupra creării unei baze unice de date pentru evidenţa alegătorilor din Transnistria.


Acest subiect a fost discutat ieri, la şedinţa guvernului autoproclamatei RMN.

Potrivit site-ului Executivului, noua bază de date electronică a fost creată graţie eforturilor autorităţilor locale, angajaţilor de la oficiile stării civile, MAI, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării şi, potrivit autorilor, deţine "cele mai exacte date despre numărul alegătorilor".

Potrivit ministrului Justiţiei, Olga Zvarîci, la compararea bazei de date a CEC cu datele oficiilor stării civile, au fost depistate diferenţe numerice esenţiale.

"În urma prelucrării datelor CEC, din baza de date a CEC au fost excluse 21 220 de persoane. Acestea sînt persoane domiciliate în Transnistria, dar care nu deţin cetăţenie, persoane care au decedat, dar sînt incluse încă în baza de date, persoane care au viză de reşedinţă pe teritoriul RMN, dar nu au cetăţenie", a spus ea.

Ministrul a mai spus că 30 477 de persoane "care locuiesc pe teritoriul RMN, au viză de domiciliu sau de reşedinţă, adică au drept de vot, lipsesc din baza CEC".

Potrivit datelor prezentate în şedinţă de MAI, la 1 octombrie, baza de date generală a cetăţenilor cu drept de vot constituia puţin peste 413 mii de persoane.

CEC susţine că la începutul anului 2016, numărul locuitorilor din Transnistria cu drept de vot constituia 424 406 persoane. La 1 iulie baza alegătorilor constituia 418 078 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?