X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Plahotniuc: Cetăţenii Moldovei trebuie să-şi urmeze "visul moldovenesc"

21 oct. 2016,, 11:59   Politică
6989 18
Плахотнюк: Гражданам Молдовы нужна "молдавская мечта"
Foto: pan.md

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, consideră că cetăţenii Moldovei trebuie să-şi urmeze "visul moldovenesc".


El a menționat acest fapt într-un articol publicat în compartimentul "Bloguri" pe portalul american "The Hill".

"În cei 25 de ani de independenţă, moldovenii s-au contrazis încontinuu despre care dintre vecini ar trebui să fie aliaţii noştri cei mai apropiaţi, în timp ce, de fapt, ar trebui să muncim toţi împreună pentru a face ordine în propria noastră casă", a menţionat Plahotniuc.

El şi-a exprimat regretul că anumite forţe îşi doresc revenirea la vectorul prorus, în timp ce altele visează cu nostalgie la reunirea cu România.

"Între timp, majoritatea moldovenilor susţin cu tărie consolidarea relaţiei noastre cu Uniunea Europeană, aceasta fiind cea mai bună modalitate de a realiza o modernizare a economiei noastre, de a fortifica democraţia noastră şi de a lega noi prietenii în Occident fără a înrăutăţi relaţiile cu vecinii din Est. Decît să ne uităm la Rusia, România sau chiar UE, noi ar trebui să ne unim şi împreună să urmăm visul moldovenesc – avem nevoie de un plan de ţară", a declarat Plahotniuc.

În opinia lui, moldovenii ar trebui „să renunţe la căutarea unor soluţii rapide pe plan extern şi să se concentreze în schimb asupra provocărilor de definire a propriei identităţi şi dezvoltării unei viziuni comune pentru viitorul nostru”.

"Prin construirea unei Moldove moderne, cu o economie solidă, locuri de muncă bune şi o clasă de mijloc în creştere, noi putem realiza unificarea poporului nostru pe o cale comună, cu speranţe şi vise comune, indiferent de propriile opţiuni ideologice, geopolitice sau de identitate", consideră politicianul.

El a subliniat că Guvernul se ocupă de aceasta şi „este orientat spre rezultate", dar alegerile prezidenţiale se desfăşoară în condiţiile împărţirii cetăţenilor după principiul geopolitic.

"La alegerile prezidenţiale va fi stabili cursul Moldovei: ţara fie îşi va menţine cursul spre UE, fie va reveni în sfera de influenţă a Federaţiei Ruse", a spus Plahotniuc, care se pronunţă pentru continuarea reformelor convenite cu Bruxelles şi orientate spre apropierea de UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?