Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Propunerile micilor transportatori ar putea fi audiate

20 oct. 2016,, 12:55   Economie
2411 1
Минтранс обещает заслушать предложения малых автоперевозчиков
Foto: trm.md

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor califică declaraţiile de nemulţumire ale micilor transportatori drept o intimidare a instituţiilor de resort, care şi-au propus să îndeplinească Planul de acţiuni de combatere a fenomenului transportului ilicit de pasageri.


În comentariul ministerului referitor la declaraţiile micilor transportatori, făcute ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, se menţionează că pe 7 octombrie a avut loc şedinţa grupului de lucru creat pentru modificarea cadrului legal în vederea combaterii fenomenului transporturilor ilicite. La şedinţă s-a menţionat despre identificarea acţiunilor de soluţionare a problemelor invocate de micii transportatori şi analiza posibilităţilor de facilitare a activităţii lor în continuare.

La următoarea şedinţă, pe 21 octombrie, funcţionarii vor examina propunerile, iar imediat după desfăşurarea şedinţei, reprezentanţii asociaţiilor de transportatori vor fi invitaţi la Minister pentru o discuţie consultativă.

Ministerul susţine că toate acestea au fost aduse la cunoştinţa reprezentantului transportatorilor, Iurie Tesa, şi nu înţelege care sînt motivele lui de a ieşi din nou cu amenințări publice.

"Prioritar pentru Minister este transportarea în siguranţă a cetăţenilor RM şi evitarea accidentelor rutiere tragice cu implicarea unităţilor de transport care prestează servicii auto în mod ilicit", se arată în comentariul instituţiei.

La reproşurile transportatorilor privind înăsprirea controlului asupra transportului de pasageri şi colete a reacţionat şi Serviciul Vamal.

Într-un comunicat al Serviciului Vamal se menţionează că aceste controale nu vizează coletele expediate pentru uz personal, ci doar mărfurile în cantităţi comerciale, camuflate printre aceste colete. Asemenea practici prejudiciază grav bugetul de stat, precum şi promovează o concurenţă neloială. Totodată, autoritatea vamală a înregistrat numeroase cazuri de depistare a produselor prohibite sau a substanţelor narcotice, care erau ascunse printre bagajele neînsoţite.

Referitor la declaraţiile reprezentantului Asociaţiei Micilor Transportatori de pasageri şi colete privind eventualele abuzuri sau fapte de comportament corupţional din partea angajaților instituţiei, Serviciul Vamal solicită sesizarea respectivelor ilegalităţi prin intermediul Centrului Unic de Apel (+373 22 574-111) sau Direcţiei securitate internă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?