X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comuniștii cer demiterea lui Chirinciuc (FOTO)

20 oct. 2016,, 12:20   Societate
3117 1

Foto: noi.md

Reprezentanții Partidului Comuniștilor au protestat în fața Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, cerînd demiterea ministrului Iurie Chirinciuc, informează NOI.md.


Aceștia se arată indignați de o postare a demnitarului pe blogul său personal, în care sînt vizați și etnicii ruși. „Cuvintele ofensatoare ale ministrului sînt îndreptate împotriva etnicilor ruși. Acestea au trezit indignare în rîndul societății”, spun comuniștii.

Protestatarii au scandat „Chirinciuc – demisia!”, „Jos Chirinciuc!”, „Demisie!”, „Jos Guvernul”, „Chirinciuc – la dubă”.

Comuniștii îl învinuiesc pe ministrul Transporturilor de declarații xenofobe, fasciste împotriva poporului rus. Cei prezenți la protest i-au cerut fie să demisioneze personal, fie Guvernul să reacționeze și să-l concedieze. „Poporul moldav trebuie să trăiască în pace și liniște cu toate popoarele lumii”, a spus unul dintre protestatari.

„Am venit astăzi aici să spunem un NU domnului Chirinciuc, un NU încercărilor lui de a ne diviza pe noi, cetățenii Republicii Moldova, după criterii etnice”, a declarat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.

Membrii Partidului Comuniștilor au depus o sesizare pe numele ministrului la Procuratura Generală și la Consiliul pentru prevenirea discriminării.

Iurie Chirinciuc a publicat săptămîna trecută pe blogul său un articol în care scrie că apropierea de Federația Rusă este cel mai rău lucru ce li s-a putut întîmpla moldovenilor după proclamarea independenței.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?