X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Usatîi: Eu am dat banii, dar e o înțelegere cu anchetatorii străini

19 oct. 2016,, 10:15   Politică
10688 4

Usatîi: Eu am dat banii, dar e o înțelegere cu anchetatorii străini
Foto: noi.md

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, confirmă o parte dintre informațiile făcute publice astăzi de procurorii moldoveni în cazul tentativei de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov.


Acesta însă susține că nu ar fi vorba de o ingerință în anchetă, ci mai degrabă de colaborare cu anchetatorii din străinătate. Usatîi a dat și numele celor care au fost reținuți de procurorii din Chișinău.

„Banii i-am transmis eu, confirm. Ce fel de bani și cum i-am dat – nu vă dau detalii. Ce pot să vă spun este că tot ce am făcut a fost o înțelegere cu organele de anchetă din diferite țări. Eu astăzi am statut de martor în dosarul penal deschis pe acest caz în una dintre țările UE”, a declarat Usatîi.


Actualul primar de Bălți a adăugat că prin acțiunile lor procurorii moldoveni încearcă să influențeze ancheta și să ascundă probele.

„Ei i-au spus lui Gorbunțov despre discuțiile lui Proca și Malarciuc (unul dintre persoanele reținute – n.r.). Da, ele au avut loc. Acum nu vă pot spune detalii. Sînt parte a anchetei. Pe Gorbunțov îl sfătuiesc să fie mai atent la ceea ce spune. Dacă totul se va confirma, Plahotniuc va ajunge pentru mulți ani în închisoare. Una europeană, calitativă”, a spus Usatîi.

Amintim că astăzi Procuratura Generală vine cu noi detalii privind tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov. Astfel, potrivit procurorilor, doi cetățeni au fost reținuți după ce au încercat să influențeze ancheta în acest caz. Mai exact bănuiții au încercat să-l convingă pe Vitalie Proca să depună mărturii false.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?