Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasada Rusiei a reacționat la declarațiile unui ministru liberal

18 oct. 2016,, 17:35   Politică
7628 19

Посольство России отреагировало на высказывания либерала
Foto: oficial.md

Ambasada Federației Ruse în Moldova s-a arătat indignată de declarațiile xenofobe ale ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc.


Misiunea diplomatică a reacționat astfel la recentele declarații ale ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, membru al Partidului Liberal (PL) Iurie Chirinciuc despre poporul rus, relatează NOI.md.

În declarația oficială a Ambasadei ruse scrie că „insultele grosolane efectuate pe criterii naționale de către o persoană care deține o funcție publică de rang înalt constituie o încălcare flagrantă a prevederilor normative juridice, inclusiv a legislației penale, precum și a regulilor de conduită civilizată în țările democratice ale lumii”.

„Nu este clar modul în care retorica șovinistă a membrului PL Chirinciuc se îmbină cu declarațiile autorităților Republicii Moldova privind devotamentul față valorile europene ale multiculturalismului, toleranța și lupta cu discriminarea, dorința de a realiza reintegrarea țării. Sperăm că autoritățile din țara gazdă, inclusiv organele de drept vor avea o reacție adecvată la fapta șovinistă a oficialului Moldovei”, rezultă din textul comunicatului.


Precizăm că recent Iurie Chirinciuc a calificat pe blogul personal apropierea cu Rusia drept „cel mai mare rău care li se poate întâmpla cetăţenilor Republicii Moldova”. „Această bucată de pământ va deveni o colonie rusească, aşa cum a fost din 40 până în 90. Marea majoritate dintre Ruşi sunt nişte leneşi şi beţivi, ei îşi doresc să găsească pe cineva care să înjuge la plug pentru a-i hrăni”, a scris liberalul.

Declarațiile ministrului liberal nu sînt primele, în care reprezentanții autorităților moldovene vin cu acuzații în adresa Rusiei. Astfel, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a acuzat Rusia în cadrul recentei vizite la Washington, într-un interviu oferit uneia dintre agențiile de știri americane, de implicare în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. El a mai sugerat că Moscova ar fi implicată în finanțarea unor figuri și partide politice interesate în destabilizarea situației din republică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?