Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Noi autospeciale pentru colectarea deșeurilor în Moldova (FOTO)

18 oct. 2016,, 16:05   Societate
2425 0

Foto: mdrc.gov.md

Începînd de astăzi, locuitorii din cîteva raioane din țară vor beneficia de servicii de salubrizare de calitate, datorită noilor autospeciale primite în dotare, transmite NOI.md.


Două autospeciale au fost transmise astăzi de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor către gestionarii serviciilor de salubrizare din raionul Florești. Astfel, raioanele Florești, Șoldănești, Rezina și alte 35 de localități învecinate vor putea beneficia de noile mașini.

„În total, 77 de mii de locuitori ai microregiunii vor beneficia de servicii de salubrizare calitative. Autospecialele au capacitatea de 7 metri cubi și vor reuși să colecteze deșeurile pe o arie mai extinsă. Vor fi îmbunătățite condițiile de muncă pentru oamenii implicați în proces. Pînă la procurarea autospecialelor, deșeurile erau colectate și încărcate manual, iar cu ajutorul tractoarelor le transportau la poligonul de depozitare a deșeurilor solide. În perioada următoare, intenționăm să extindem proiectul pentru a acoperi necesitățile a circa 200 de mii de locuitori din cele trei raioane”, a menționat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul ceremoniei de predare a autospecialelor.

Aceste autospeciale sînt noi și costă circa 110 mii de euro, bani oferiți de Guvernul Germaniei în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” privind îmbunătățirea sistemului de management al deșeurilor solide în raionul Florești.

Potrivit directorului Agenției de dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, actualmente, 11 primării din raionul Fălești au fondat o societate pe acțiuni ce prestează servicii de management al deșeurilor solide, iar realizarea proiectului va reduce cheltuielile suportate de întreprinderea de salubrizare și va oferi servicii calitative pentru 12 primării din Florești, 19 primării din Șoldănești și 4 primării din Rezina.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?