X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PD a depus contestații împotriva lui Năstase, Sandu și Dodon

18 oct. 2016,, 13:05   Politică
5335 8

Foto: noi.md

Reprezentanții PD au sesizat Comisia Electorală Centrală în privința presupuselor încălcări ale legislației electorale de către Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase, notează NOI.md.


În contestația depusă contra candidatului socialiștilor, democrații argumentează că Dodon a indicat în raportul financiar cheltuieli mult mai mici decît cele suportate în realitate. Potrivit PD, socialistul nu a raportat sumele de bani cheltuite pentru remunerarea artiștilor, și nici pentru închirierea sălilor în scop electoral.

Democrații au obiecții și față de raportul financiar prezentat de liderul PAS, Maia Sandu. Potrivit lor, Sandu a evitat să indice în raport cheltuielile pentru panourile publicitare și cele pentru transport.

Totodată, PD se arată nemulțumit că liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, nu a declarat veniturile și cheltuielile electorale, așa cum prevede legea. Formațiunea îl acuză pe Năstase de faptul că a falsificat raportul financiar cu scopul de a ascunde identitatea donatorilor săi.

„PDM atrage atenția opiniei publice asupra fățărniciei candidaților Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase, care pretind să derulează campanii electorale modeste, cînd în realitate ascund cheltuieli electorale importante cu scopul de a păcăli opinia publică”, se arată în declarația PD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?