Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Mașinile europene bat recordurile

18 oct. 2016,, 10:32   Ştiri Auto
3250 1

Foto: Skoda

Ridiculitatea proverbului ”gusturile nu se discută” a fost deja demult demonstrată. Se intră în dezbateri destul de aprinse. Iar ultimul argument de fiecare dată constituie votul acordat din buzunarul personal. Admiratorii Skoda și-au demonstrat loialitatea față de marca dată, și pare-se și-au inspirat și prietenii să facă achiziții: luna septembrie a anului 2016 a bătut recordul în rândul vânzărilor brand-ului ceh.

Luna septembrie a venit cu roade bogate din toate punctele de vedere: peste tot în lume ”s-au răspândit” 107 100 automobile ale mărcii Skoda. Acesta este un record pentru o lună calendaristică de-a lungul întregii istorii de existență a brand-ului. Și aceasta, printre altele, mai mult de 120 ani! Vânzările au crescut cu 14,4% în comparație cu indicatorii din anul trecut.

Favoritul pe arena mondială rămâne în continuare Skoda Octavia. În urma mai multor regenerări și modificări, mașina clasică a câștigat titlul de bestseller. 40 900 automobile, mai mult de 1/3 din toate vânzările brand-ului. Al doilea loc fiind împărțit de sprintena Fabia (19 800) și liftback-ul Rapid (19 700). Rezultate cosmice a înregistrat și Skoda Superb — vânzările acesteia au crescut doar într-o lună cu 101,2% (13 500 automobile). Marele comandant va avea un viitor luminos cu siguranță.

Inimile conducătorilor auto moldoveni continuă să aparțină automobilului Skoda. În primul rând — celor, care preferă clasa intermediară practică. În segmentele C și D cehii sunt de neînvins: Octavia, Rapid și Superb se vând de 2-3 mai activ decât celelalte automobile, care fac parte din aceeași clasă. Printre „prichindeii” segmentului B al patrulea loc este deținut strâns de Skoda Fabia. Deja pe parcursul primei luni de toamnă în Moldova au apărut încă 45 deținători ai automobilelor cehe.


Este foarte interesant faptul, că recordul vânzărilor pentru Skoda a coincis cu premiera noului crossover Skoda Kodiaq la salonul auto de la Paris. Startul de jos a fost dat deja? ”Ursul” va apărea în vânzare deja în primăvara anului 2017 și ”locuitorii” segmentului SUV vor trebui să se înghesuiască puțin. Atât în lume, cât și în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?