X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Echipament european pentru pompierii voluntari din Moldova (VIDEO)

16 oct. 2016,, 12:00   Societate
2744 0

Европейское оборудование для молдавских пожарных-волонтеров (ВИДЕО)
Foto: dse.md

Pompierii voluntari din raionul Călărași au beneficiat de echipament specializat din partea colegilor germani., relatează NOI.md


Acțiunea de donarea a unei autospeciale cu echipament de descarcerare, dar și costume de intervenție au fost oferite în cadrul centrului raional Călărași. În urma unui parteneriat între Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI și un grup de voluntari pompieri din orașul Buhl Germania, cei din urmă au avut misiunea de a împărtăși colegilor moldoveni din experiența acumulată pe parcursul mai multor ani în domeniul intervenției la incendii și accidente de circulație. Mai mult, reprezentanții străini au ținut să aducă în Republica Moldova echipament pentru descarcerare, pentru ca voluntarii moldoveni să poată interveni în situații de risc.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale încurajează crearea formațiunilor de pompieri voluntari, care pot servi drept intervenției primară în localitățile Republicii Moldova. Primii pași pentru promovarea și constituirea voluntariatului în domeniul protecției civile au fost întreprinși de autoritățile publice locale din Sipoteni, raionul Călărași. Aici urmează să activeze peste 30 de persoane civile gata să intervină în situații de risc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?