X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Medicamentele ieftine au devenit și mai ieftine

14 oct. 2016,, 10:00   Societate
6612 7
Дешевые лекарства стали еще дешевле. Дорогие остаются дорогими
Foto: odessa-life.ru
Ministerul Sănătății a anunțat că, începînd cu 12 octombrie, preţurile pentru 160 de denumiri comerciale ale medicamentelor de importanţă socială au fost reduse cu 40%. Această decizie a fost luată în urma negocierilor de săptămîna trecută dintre Guvern şi reţelele mari de farmacii.

Ministerul de resort anunță că din gama de medicamente pentru care prețul a scăzut fac parte cele mai necesare și des utilizate produse farmaceutice de către cetățeni și că acestea vor fi comercializate în aproximativ 650 de farmacii din toată ţara.

Ministerul continuă să afirme că reducerea preţurilor este o iniţiativă a companiilor farmaceutice mari pentru a asigura populaţia cu un spectru larg de medicamente. Și că în schimb Guvernul a acordat companiilor farmaceutice un şir de facilităţi pentru a activa mai eficient pe piaţa din Republica Moldova.

Pe pagina electronică a Ministerului este publicată lista medicamentelor pentru care s-a anunțat scăderea prețurilor. Din cele 160 de denumiri, 70 sînt produse în Moldova, 21 – în Belarus, 20 – în Ucraina și 11 – în România.
Lista medicamentelor cu preţul recomandat de vînzare va fi afişată în toate oficiile reţelelor mari, dar nu și în farmacii.

Toate medicamentele pentru care s-a anunțat reducerea prețurilor fac parte din categoria doar celor ieftine cu prețul anunțat anterior pînă la 30 de lei.

Amintim că, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la activitatea farmaceutică, medicamentele după cost au fost clasificate: pînă la 30 de lei, 30,01-60 de lei, 60,01-120 de lei, 120,01-240 de lei și mai mare de 240 de lei.
Deci, Ministerul și Guvernul au direcționat toate eforturile pentru a forma lista promisă anterior din 160 de medicamente doar din cele mai ieftine, care și așa, în principiu, erau disponibile pentru populație. Pe cînd medicamentele din celelalte categorii, cele cu prețuri mari, așa și au rămas neschimbate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?