Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Marea Britanie va achita Bruxellesului 20 de miliarde de euro la părăsirea UE

13 oct. 2016,, 20:00   Externe
4530 1

Гигантская сумма, которую заплатит Британия за выход из ЕС
Foto: news.online.ua

Angajamentele Marii Britanii față de bugetul comun al Uniunii Europene în cazul părăsirii acestei structuri constituie 20 de miliarde de euro, anunță „Prime” cu referire la „Financial Time”.


„Publicația a analizat angajamentele Marii Britanii pînă în anul 2019 pe proiectele deja aprobate în UE, fără a calcula deficitul cauzat de ieșirea din bugetul pe termen lung. Respectarea angajamentelor față de buget pe termen lung ar putea fi condiția pentru accesul la piața unică a UE și aceasta este principalul obiectiv spre care va tinde Londra”, se arată în comunicat.

Se menționează că euroscepticii britanici vor avea o atitudine negativă față de necesitatea unor plăți mari, ceea ce ar putea influența negocierile.

În cazul părăsirii pieței comune și trecerii la regulile Organizației Mondiale a Comerțului în comerțul cu Europa continentală, PIB-ul Marii Britanii ar putea fi cu 9,5% mai mic, decît în cazul păstrării calității de membru al UE. O asemenea reducere drastică a veniturilor va impune guvernul să micșoreze cheltuielile de stat sau să majoreze impozitele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?