Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Regele Thailandei, monarhul cu cea mai îndelungată domnie, a murit

13 oct. 2016,, 16:17   Externe
2749 1

Умер король Таиланда
Foto: libertatea.ro

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit la vîrsta de 88 de ani, au anunțat oficialii thailandezi. Bhumibol Adulyadej este monarhul cu cea mai lungă domnie, respectiv 70 de ani, notează The Guardian.


Stare de sănătate a regelui Thailandei s-a deteriorat grav în ultima perioadă, acesta fiind internat în stare gravă. De altfel, în ultimele zile, toți cei patru copii ai regelui, printre care și prințul moștenitor Maha Vajiralongkorn, și-au vizitat tatăl la spital.

Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei a domnit șapte decenii, perioadă în care a fost considerat o forță unificatoare pentru o țară care a fost lovită de zeci de lovituri de stat, de cînd acesta s-a urcat pe tron, în 1946, la vârsta de 18 ani. Pentru thailandezi, monarhul este o figură unificatoare, pe fondul incertitudinii politice care afectează ţara în ultimii ani.

Legile extrem de dure privind infracţiunile de lezmajestate din ţară interzic orice discuţie privind sănătatea suveranului. De asemenea, eventuale planuri privind succesiunea sînt pedepsite prin închisoare.

În ultimii ani, regele Thailandei abia a fost văzut în public. Ultima sa apariție a avut loc pe 11 ianuarie, cînd a petrecut cîteva ore la palatul său. Moartea sa ar putea să arunce Thailanda într-o perioadă de instabilitate, notează sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?