X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ministerul Agriculturii s-a angajat să se achite cu fermierii

12 oct. 2016,, 18:30   Economie
2505 1
Минсельхоз обязался расплатиться с фермерами
Foto: moldova24.info

Termenul de depunere a solicitărilor privind alocarea subvențiilor pentru producătorii agricoli a fost prelungit pînă la 31 octombrie.


Decizia respectivă a fost luată la ședința Guvernului de miercuri, 12 octombrie, informează NOI.md.

Potrivit hotărîrii Cabinetului de miniștri, în pofida prelungirii termenului de recepționare a cererilor, fermierii vor beneficia de subvenții în limitele fondului prevăzut de buget. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, i-a comunicat premierului Pavel Filip că solicitările care nu vor putea fi satisfăcute în acest an vor fi transferate pentru anul 2017.

Potrivit lui Eduard Grama, pînă în acest moment datoria față de fermieri în mare parte a fost achitată. Astfel, din buget au fost alocați peste 292 de milioane de lei pentru achitarea datoriilor pentru anul 2015, dintre care 43 de milioane d elei au fost tranferați producătorilor de mere, 22,4 milioane de lei au fost investiți în Fondul vinificației și viticulturii, iar alți 15,4 milioane de lei au fost alocați pentru achitarea datoriilor față de ceilalți fermieri.

Potrivit Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, pînă la 26 septembrie au fost depuse 2659 de solicitări pentru alocarea subvențiilor în mărime de 120 de milioane de lei.

Anterior reprezentanții Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect” s-au arătat îngrijorați de faptul că fondul de subvenționare în agricultură în mărime de 900 de milioane de lei a fost redus cu 200 de milioane de lei. Fermierii au declarat că vor organiza acțiuni de protest, dacă nu vor primi subvențiile promise.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?