Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Americanii intenționează să construiască cel mai înalt zgîrie-nori din lemn din lume

12 oct. 2016,, 22:00   Externe
2856 0
Американцы задумали построить самый высокий в мире деревянный небоскреб
Foto: lenta.ru

Arhitecții Biroului American Perkins + Will au elaborat un proiect de construcție a unui zgîrie-nori din lemn cu 80 de etaje pentru orașul Chicago.


Clădirea ar putea deveni cea mai înaltă construcție din lume, dacă autoritățile locale vor da undă verde edificării ei, scrie Curbed.

Specialiștii de la Perkins + Will propun ca zgîrie-nori să fie amplasat pe malul rîului Chicago, care intersectează centrul de afaceri al orașului. Se presupune că clădirea poate fi construită ca parte a proiectului Riverline - acesta presupune construcții mari în zonele libere din partea de sud a orașului.

Arhitecții au numit proiectul River Beech Tower ( «Turnul de pe plaja râului"). După edificare, acesta va deveni cel mai înalt bloc al cartierului Riverline.

Acum cîțiva ani, arhitectul Michael Charters a propus să se construiască o clădire din lemn multietajată pe malul rîului Chicago, dar proiectul nu a fost realizat.

În prezent, cea mai înaltă structură din lemn din lume este căminul Universității din Columbia Britanică de 18 etaje, construit în Vancouver, Canada.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?