Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Doi avocaţi, indignaţi de deschiderea pe numele lor a unui dosar penal

12 oct. 2016,, 15:45   Societate
5763 0
Адвокаты возмущены возбуждением против них дела о клевете
Foto: ipn.md

Procurorul Sergiu Răilean a deschis un dosar penal pe numele avocaţilor Veaceslav Ţurcan şi Maxim Belinschi, care au apărat interesele clientului lor.


Veaceslav Ţurcan a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acţiunile organelor de drept sînt "neadecvate şi contravin legislaţiei în vigoare".

"La Bălţi ne-am confruntat cu situaţia cînd un fost colonel de poliţie a falsificat o semnătură pe documente pentru a moşteni un imobil. Anterior imobilul aparţinea unui cetăţean care a ajuns la un spital de psihiatrie. Moştenitorii lui au apelat la noi în calitate de avocaţi, cerînd să-i apărăm drepturile", a comunicat Maxim Belinschi.

Potrivit lui, analiza grafologică a confirmat faptul că a avut loc falsificarea semnăturii.

"Ulterior, a devenit clar că decizia de a iniţia un dosar penal pe numele nostru a fost depusă de judecătorul a cărui soţie este notar. Aceasta a avizat dreptul fostului ofiţer la moştenire", a atras atenţia Belinschi.

Avocaţii sînt indignaţi de acţiunile unor funcţionari şi de faptul că nu au susţinere din partea autorităţilor.

Avocatul Timur Kovaliov, angajat pentru apărarea drepturilor învinuiţilor, a explicat că persecutarea avocaţilor este interzisă de articolul 27 din Constituţie şi de articolul 52 a Legii cu privire la avocatură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?