X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PCRM cere aprecierea celor făcute de comunişti pentru ţară

12 oct. 2016,, 15:37   Politică
4740 7
ПКРМ призвала жителей вспомнить, что сделали коммунисты для страны
Foto: infomoldova.net

PCRM îndeamnă cetăţenii Moldovei "să-şi amintească şi să aprecieze tot ce au făcut comuniştii pentru ţară, atît în perioada sovietică, cît şi în cea postsovietică".


Acest fapt este menţionat în declaraţia CC a PCRM cu prilejul împlinirii a 92 de ani de la formarea Republicii Autonome Sovietice Socialiste Moldoveneşti (RASSM) şi a Partidului Comunist al Moldovei (PCM).

În opinia comuniştilor, "perioada de aflare a Moldovei în componenţa URSS a fost o perioadă de făurire, dezvoltare şi prosperare a republicii şi a poporului moldovenesc".

"Sub conducerea Partidului Comunist, pe teritoriul Moldovei au fost construite o mulţime de fabrici şi uzine, statul moldovenesc se dezvolta. A crescut nivelul de învăţătură şi de cultură în rîndul populaţiei. Se construiau şcoli, spitale, case de cultură. Populaţia beneficia de servicii medicale absolut gratuite, tînăra generaţie beneficia de învăţămînt gratuit, tinerii specialişti erau siguri pe ziua de mîine, avînd un loc de muncă garantat", susţin comuniştii.

În declaraţie se menţionează că după destrămarea URSS, în anii de guvernare a PCRM, "comuniştii moldoveni au demonstrat în fapte că prioritatea principală este prosperarea şi dezvoltarea unei Moldove de sine stătătoare şi îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţeanului moldovean, încrederea în ziua de mîine".

Comuniştii consideră că, "atît în anii 90, cît şi în ultimii şapte ani, trădătorii naţionali care se află la conducerea RM au dat dovadă încă o dată de un singur lucru: distrugerea a tot ceea ce au făcut comuniştii în anii Moldovei Sovietice şi în anii de guvernare a PCRM, sub conducerea lui Vladimir Voronin, ani care au intrat deja în istorie ca o epocă de prosperare şi ca o perioadă de dezvoltare intensă a ţării în toate domeniile importante".

CC a PCRM subliniază că "doar boicotarea alegerilor ilegale ale preşedintelui poate readuce perioada de prosperare, de dezvoltare, de restabilire a legii în ţară şi poate reda Moldovei viitorul".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?