Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Audieri privind evaluarea implementării legilor în sectorul justiţiei

12 oct. 2016,, 08:45   Societate
2144 1
Cлушания о ходе реформ в области правосудия
Foto: ria.ru

Progresele şi restanţele în implementarea legilor ce vizează reforma sectorului justiţiei vor fi examinate joi, 13 octombrie, de Parlament în cadrul unor audieri parlamentare.


Iniţiativa aparţine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

La audieri vor participa preşedinţi de comisii parlamentare, deputaţi, miniştri, procurori, reprezentanţi ai societăţii civile, ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău şi parteneri de dezvoltare.

Subiectele examinate în cadrul audierilor se vor referi la nivelul de implementare a Strategiei de reformă a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016, a legilor aprobate de Parlament ce ţin de reformarea Procuraturii şi a pachetului de integritate.

Expertul Institutului de Guvernanţă din Basel, Elveţia, Pedro Gomes Prereira, va prezenta concluziile şi recomandările studiului analitic cu privire la mecanismele de recuperare şi confiscare a activelor în Republica Moldova.

În context, vor fi propuse Parlamentului pentru dezbateri iniţiativele legislative privind recuperarea bunurilor infracţionale, elaborate de grupul de lucru format din experţi ai societăţii civile şi reprezentanţi ai Centrului Naţional Anticorupţie, în baza recomandărilor studiului.

Anterior, Candu a anunţat că în cadrul sesiunii de toamnă-iarnă eforturile deputaţilor se vor concentra pe controlul parlamentar şi evaluarea implementării legilor adoptate de Parlament, în contextul reformelor prioritare iniţiate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?