Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avocaţii lui Filat vor chema un martor din Rusia

11 oct. 2016,, 17:25   Societate
5142 3
Адвокаты Филата вызовут в суд свидетеля из России
Foto: moldova.org

Şedinţa Curţii de Apel (CA) Chişinău pentru examinarea recursului avocaţilor lui Vlad Filat a fost amînată pentru 18 octombrie, transmite NOI.md.


Amînarea şedinţei ţine de faptul că judecătorii au nevoie de timp pentru a lua cunoştinţă de demersurile avocaţilor fostului premier. În unul dintre ele apărătorii le-au solicitat judecătorilor să-l audieze în instanţă pe un martor din Rusia, care este dispus să facă depoziţii în „dosarul Filat”. Acest fapt a fost menționat în finalul şedinţei CA de astăzi, 11 octombrie, de către avocatul Igor Popa.

El a comunicat, de asemenea, că acuzatorii au încercat să conteste chestiunea privind participarea integrală la proces a acestor avocaţi, care au atacat sentinţa judecătoriei de prima instanţă. În opinia procurorilor, reprezentanţii liniei apărării lui Filat, care nu au participat la proces pînă la pronunţarea sentinţei, trebuie eliminaţi. Igor Popa a afirmat că judecătorii au respins acest demers.

Judecata îşi va expune la şedinţa din 18 octombrie poziţia referitoare la materialele dosarului, care au fost prezentate de procurori şi avocaţi.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat în iunie la nouă ani de detenţie pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Acuzaţiile i-au fost înaintate după depoziţiile primarului de Orhei, omului de afaceri Ilan Şor.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015 după audieri la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat acolo după discursul fostului procuror general Corneliu Gurin, care a adus în Parlament acuzaţii la adresa lui Filat.

Avocaţii lui Filat au atacat această decizie. Partea acuzării, la rîndul său, insistă asupra unei sentinţe mai aspre pentru fostul premier. După cum a declarat anterior procurorul Adriana Beţişor, partea acuzării va insista ca Filat să fie condamnat la 19 ani privaţiune de libertate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?