X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Candu: În Moldova nu există coaliție de guvernămînt

11 oct. 2016,, 15:42   Politică
3451 8
Канду: В настоящее время в Молдове нет правящей коалиции
Foto: noi.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că guvernarea are voinţă politică pentru implementarea reformelor.


El și-a expus opinia marţi, în cadrul Forumului anual de dezbateri privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Evenimentul este organizat de Asociaţia de Politică Externă, Fundaţia Friedrich-Ebert-Stiftung şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

„În prezent, în Moldova nu există o coaliţie de guvernare în adevăratul sens al cuvîntului. Dar există majoritate parlamentară, care urmăreşte scopuri comune: implementarea reformelor, readucerea încrederii cetăţenilor şi partenerilor de dezvoltare, atingerea rezultatelor în procesul de realizare a Acordului de asociere cu UE. Am fost în componenţa a diferite coaliţii şi alianţe, dar aşa ceva nu a mai fost. Indiferent de viziunile politice şi de apartenenţa la partide, toţi au tendinţa de a merge înainte. În acest ritm noi intenţionăm să lucrăm şi în perioada următoare", a declarat Candu.

El a menţionat importanţa semnării Memorandului cu FMI, subliniind că aceasta este una dintre principalele sarcini ale guvernării.

"Acest lucru este necesar nu atît pentru reluarea finanţării externe, cît pentru restabilirea relaţiilor cu organizaţiile financiare internaţionale şi pentru restabilirea încrederii. Doar cu ajutorul monitorizării din partea FMI noi vom reuşi să readucem încrederea investitorilor, să atragem investiţii şi să dezvoltăm economia", a spus spicherul.

El a accentuat că, după doi ani de la semnarea Acordului de asociere, multe lucruri au fost realizate, dar multe încă mai trebuie făcute.

"Uneori e destul de greu, avem dificultăţi şi în activitatea Parlamentului. Să nu uităm că ne aflăm în campanie electorală. Cinci dintre cei 12 candidaţi la funcţia de preşedinte sînt deputaţi, ceea ce complică activitatea. Dar noi sîntem decişi să ne îndeplinim angajamentele asumate, să continuăm parcursul european. Nici chiar opoziţia nu trebuie să pună la îndoială acest lucru. Viaţa a arătat că pentru dezvoltarea ţării nu există un model mai de succes decît integrarea europeană", a declarat Andrian Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?