Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tarlev acționează CEC în judecată (VIDEO)

11 oct. 2016,, 13:40   Politică
3662 2

Foto: noi.md

Încă un candidat neînregistrat anunță că va acționa Comisia Electorală Centrală în judecată pentru adoptarea unei decizii ilegale, notează NOI.md.


Este vorba despre Vasile Tarlev, care susține că refuzul CEC de a-l înregistra în cursa electorală este unul nefondat și că își va căuta dreptatea în instanță.

„Pe 6 octombrie am fost martori la încălcarea legislației și voinței poporului. În urma verificării documentelor depuse, CEC a refuzat unele cereri ale candidaților la funcția de președinte, inclusiv a mea, argumentînd prin, chipurile, colectarea necalitativă a semnăturilor. Confirm că am prezentat la CEC toate documentele necesare, inclusiv listele cu semnături, în conformitate cu legislația în vigoare”, a precizat astăzi Tarlev.

Fostul premier acuză CEC de faptul că face jocuri politice, prin asemenea acțiuni abuzive. „Ceea s-a întîmplat pe 6 octombrie m-a făcut pe mine și pe alți alegători să ne întrebăm: «Ce joc încearcă să joace cu noi?», «Ce mesaje încearcă să ne transmită atunci cînd oamenii sînt lipsiți de posibilitatea de a participa la alegerea liberă a președintelui țării»”, a adăugat Vasile Tarlev.

Anterior, alți doi pretendenți la funcția de președinte – Vitalia Pavlicenco și Roman Mihăeș - au declarat că vor contesta în instanță deciziile CEC, în urma cărora nu au fost admiși în cursa prezidențială.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?