Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

MTIC respinge afirmaţiile Apollo

11 oct. 2016,, 08:15   Politică
2180 1
Минсвязи опроверг утверждения Apollo
Foto: habrahabr.ru

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) respinge afirmaţiile organizaţiei obşteşti APOLLO, care consideră că, în Moldova, televiziunea digitală nu este implementată din motive politice.


Într-un comunicat al ministerului se menţionează că MTIC a realizat paşi concreţi în proiectul de tranziţie la televiziunea digitală: responsabilii de proiect au venit cu o ofertă de 15 canale TV în primul multiplex digitale cu acoperire naţională - A, iar către finele lui 2017 va fi asigurată posibilitatea de emisie pentru 42 de canale TV, care vor înlocui cele 3 canale cu acoperire naţională la moment.

În comunicat se menţionează că primul multiplex digital cu acoperire naţională este deja funcţional şi are capacitatea de acoperire cu semnal TV a 80% din populaţie, inclusiv în raioanele ţării. În regim de testare, semnalul digital este recepţionat de către postul public Moldova 1.

"La moment, sîntem la etapa de semnare a contractelor cu cei 15 radiodifuzorii cu licenţe de difuzare în Multiplexul A, iar către data de 1 noiembrie 2016 planificăm să lansăm în eter primul pachet de canale Tv, ce va include posturile care deja au semnat contractele cu ÎS "Radiocomunicaţii", se arată în comunicat.

De asemenea, MTIC aduce la cunoştinţă că este în proces de avizare proiectul de Hotărîre a Guvernului privind alocarea, în 2017, a sumei necesare pentru asigurarea a 123 mii de familii social-vulnerabile cu echipament (setoboxuri) ce va permite recepţionarea semnalului digital la televizoarele de model vechi.

Ministerul este indignat faţă de declaraţiile preşedintelui Asociaţiei APOLLO, Vasile Năstase, privind blocarea intenţionată a tranziţiei în Moldova la televiziunea digitală şi blocarea transmisiunii în regim digital a postului de televiziune Jurnal TV.

MTIC susţine că Năstase "a lansat informaţii eronate, care nu corespund realităţii şi au ca scop de a denigra activitatea Guvernului".

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Năstase a spus că dezvoltarea televiziunii digitale este împiedicată de Vlad Plahotniuc (omul de afaceri şi vicepreşedintele PDM - "I."), care controlează 85% din acoperirea naţională de televiziune şi nu este interesat ca în Moldova să fie implementată televiziunea digitală, deoarece oamenii vor avea opţiunea de a alege ce post tv să urmărească".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?