Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președintele Columbiei donează banii de la Premiul Nobel pentru Pace

10 oct. 2016,, 14:25   Externe
1994 0

Президент Колумбии отдаст деньги Нобелевской премии мира жертвам войны
Foto: libertatea.ro

Președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, laureat cu Premiul Nobel pentru Pace, a anunțat că va dona suma de bani primită alături de acest prestigios premiu.


Astfel, cei peste 900.000 de dolari vor ajunge la victimele conflictului care devastează țara, relatează France Presse.

„Acest măreț Premiu Nobel (…) este însoțit de sumă de bani (…) și vreau să vă anunț că am discutat ieri (sîmbătă) cu familia mea și am decis să donăm victimelor cele opt milioane de coroane suedeze (925.000 de dolari la cursul actual)”, a declarat șeful statului în cursul unei ceremonii religoase la Bojaya (nord-vest).

Premiul Nobel pentru Pace i-a fost acordat vineri lui Juan Manuel Santos pentru angajamentul său de pune capăt conflictului armat cu gherila Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC, marxiste), un acord ce va trebui revizuit însă după respingerea sa prin referendum.

„Aceasta este o mare, mare recunoaștere pentru țara mea. Am primit acest premiu în numele columbienilor care au suferit așa mult în acest război”, a declarat Juan Manuel Santos în interviu audio postat pe contul de facebook al premiilor Nobel.

Președintele Santos și de liderul FARC au semnat la 26 septembrie un acord pentru a pune capăt unei confruntări de 52 de ani care a implicat numeroși actori armați și a făcut peste 260.000 de morți. Cu toate aceste, columbienii au respins acest armistițiu istoric în cadrul unui referendum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?