Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Vizitatorii Festivalului „TULBUREL” vor avea parte de mii litri de vin (FOTO, VIDEO)

7 oct. 2016,, 19:15   Societate
4606 0
Посетителей Фестиваля «Tulburel» ждут тысячи литров вина (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Festivalul „TULBUREL” de la „MoldExpo” a demarat!


În cadrul ceremoniei de lansare a evenimentului, care a avut loc vineri, 7 octombrie, directorul general al CIE „MoldExpo”, Arcadie Andronic, a relatat la cîți vizitatori se așteaptă pe parcursul celor trei zile ale festivalului. La rîndul său, președintele Camerei de Industrie și Comerț a Moldovei, Sergiu Harea, a menționat importanța acestui eveniment pentru tradițiile naționale, informează NOI.md.

Se estimează că Festivalul „TULBUREL” va fi vizitat de circa 10 mii de persoane. Entru a crea o ambianță plăcută, organizatorii au avut grijă de confort. Astfel, amatorii de vin tînăr se pot relaxa împreună cu familia la terasă, fiind acompaniați de muzică populară moldovenească. Cele mai bune vinuri se află în apropiere, iar bucătarii experimentați sînt gata să le propună vizitatorilor gustări pentru orice gusturi.

În deschiderea ediției a patra a festivalului „TULBUREL”, președintele CCI, Sergiu Harea, a menționat importanța evenimentului pentru întreaga cultură națională. „Noi salutăm desfășurarea Festivalului «TULBUREL», pentru că consumul de vin tînăr demult a devenit o cultură în toată legea, importantă pentru promovarea unui mod sănătos de viață. Pentru noi este o onoare că la eveniment participă majoritatea membrilor Camerei de Comerț și Industrie – companii bine cunoscute nu doar în țara noastră, dar și peste hotare”, a declarat Harea.



„Doresc ca vizitatorii și companiile vinicole care participă la festival să primească plăcere și nu doar. După cum se știe, un pahar de vin bun înseamnă înțelepciune. Le dorim ca această înțelepciune să nu-i părăsească pe parcursul întregii sărbători”, a adăugat președintele CCI.

Directorul general al CIE „MoldExpo”, Arcadie Andronic, a continuat pe aceeași notă: „Un pahar de vin înseamnă înțelepciune, iar zece pahare – deja e o nebunie. Le doresc oaspeților noștri ca «TULBUREL» să devină o bună tradiție, o platformă unde în condițiile unei societăți virtuale să găsească timp pentru comunicare pe viu cu prietenii și cunoscuții. Pentru orice om este important să fie auzit, iar în cadrul festivalului nostru aceasta se poate de combinat cu bucate calde și un tulburel plăcut”, a menționat Andronic.

Sergiu Harea a dat asigurări că CCI va rămîne partener al Festivalului „TULBUREL”: „Acest festival este un prilej excelent pentru promovarea tradițiilor naționale și a turismului rural. Deja la anul intenționăm să desfășurăm Festivalul «TULBUREL» împreună cu premiul «Polobocul de Aur», ceea ce le va permite unui număr mare de producători să familiarizeze amatorii de vin cu producția lor”, a spus președintele CCI.



„În calitate de organizatori ai festivalului nu nea-m propus să invităm un număr maximal de companii, or, pentru noi altceva este important. Vom fi bucuroși dacă un număr mare de oameni vor descoperi pentru sine cultura de consum a vinului tînăr și vor încerca un tulburel veritabil. Ne așteptăm la circa 10 mii de vizitatori. Potrivit estimărilor noastre, se va consuma în jur de 5 mii litri de tulburel”, a precizat președintele CIE, Arcadie Andronic.

Festivalul „TULBUREL” va dura pînă pe 9 octombrie. În cadrul evenimentului vizitatorii se pot delecta cu gustul excelent al vinurilor moldovenești – seci, demidulci, dulci, tinere și mature. De asemenea, este prezentată o gamă largă de băuturi tari de la cunoscuți producători autohtoni: „Barza Albă”, „Boiar Grup”, „Migdal P”, „Vinuri de Comrat”, „Vinuri Ialoveni” etc. Ușile festivalului sînt deschide între orele 10.00 și 22.00.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?