Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președintele CEC face precizări în cazul ultimilor patru concurenți

7 oct. 2016,, 17:55   Politică
3796 1

Foto: noi.md

Președintele Comisie Electorale Centrale, Alina Russu, dezminte informația prezentată de Maia Sandu, conform căreia ultimii patru concurenți au fost înregistrați cu abateri de la lege, notează NOI.md.


Russu afirmă că toți membrii CEC au urmat toate procedurile legale de înregistrare a concurenților Valeriu Ghilețchi, Maia Laguta, Ana Guțu și Silvia. Cu toate acestea, funcționara spune că nu toate semnăturile din listele de subscripție au fost verificate, ci doar minimul necesar de 15 mii.

„Semnăturile din listele de subscripție nu au fost verificate în proporție de 100 % din lipsă de timp, pentru că vă dați seama – să verifici timp de 20 de zile și să verici peste 144 de mii de semnături timp de 5 zile, volumul de muncă a fost diferit. Cu toate acestea, numărul necesar și condițiile minime stabilite de Codul electoral și actele normative au fost îndeplinite, ceea ce ne-a dat posibilitatea să adoptăm decizii favorabile candidaților”, a comentat astăzi Alina Russu.


Aceasta a mai anunțat că, de la începutul campaniei electorale, la CEC au fost depuse 16 contestații de către concurenți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?