Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președintele columbian, 'copleșit' de faptul că a primit Premiul Nobel pentru Pace

7 oct. 2016,, 14:14   Externe
1955 0

Президент Колумбии стал лауреатом Нобелевской премии мира
Foto: lenta.ru

Președintele columbian Juan Manuel Santos a fost 'copleșit' și 'foarte recunoscător' cînd a aflat că a cîștigat Premiul Nobel pentru Pace, susține Comitetul Nobel norvegian, relatează vineri DPA.


'A spus că (premiul — n. r.) este 'incredibil de important' pentru viitorul procesului de pace în Columbia', a declarat pentru postul public NRK Olav Njolstad, un secretar al Comitetului Nobel norvegian fără drept de vot.

Juan Manuel Santos a părut 'surprins', a spus Njolstad, după ce a discutat la telefon cu Santos, aflat în Columbia, 'dimineața foarte devreme'.

Președintele columbian Juan Manuel Santos a primit vineri Premiul Nobel pentru Pace pentru acordul încheiat cu gherila marxistă Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC), care riscă totuși să nu poată fi aplicat din cauza respingerii sale de către alegătorii columbieni.

'Există un pericol real ca procesul de pace să se întrerupă și să se reia războiul civil' ceea ce 'face încă și mai presantă respectarea încetării focului de către părțile conduse de președintele Santos și de liderul gherilei FARC, Rodrigo Londono', a declarat președinta Comitetului Nobel norvegian, Kaci Kullmann Five.

Acordul a fost respins la limită de populația columbiană duminică, dar 'faptul că majoritatea votanților a spus 'nu' acordului de pace nu înseamnă neapărat că procesul de pace este mort', a adăugat ea. 'Referendumul nu a fost un vot pentru sau împotriva păcii', a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?