Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

În bibliotecile vor fi instalate "e-rafturi" cu cărţi electronice

7 oct. 2016,, 09:30   Societate
2248 0
В библиотеках появятся стенды с электронными книгами
Foto: mail.ru

Programul "Novateca", în comun cu librăria online "Bestseller", a lansat la Biblioteca municipală "B.P.Haşdeu" proiectul "e-Raftul Tău", în cadrul căruia vizitatorii a 800 de biblioteci din Moldova vor avea posibilitatea să descarce gratuit cărţi electronice.


Prin astfel de proiecte organizatorii speră să readucă cititorii în biblioteci şi să arate că biblioteca modernă poate fi tehnologică şi comodă.

Cărţile electronice pot fi descărcate pe tablete sau telefoane mobile care au funcţia de a citi codul QR. Codul cărţii este fotografiat sau scanat, iar apoi cartea va fi descărcată pe dispozitiv.

În luna mai, "Bestseller", în comun cu compania de stat "Moldtelecom", a instalat patru rafturi cu cărţi electronice în faţa blocului central al Universităţii de Stat din Moldova.

"Novateca" este un program cu o durată de cinci ani, care are scopul de a facilita transformarea bibliotecilor din Republica Moldova în instituţii comunitare vibrante. Programul este finanţat de Fundaţia de caritate Bill şi Melinda Gates.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?