X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Comuniştii nu l-au găsit pe Tănase la locul de muncă (FOTO)

6 oct. 2016,, 15:30   Societate
5286 2
Коммунисты не застали Тэнасе на рабочем месте (ФОТО)
Foto: realitatea.md

Reprezentanţii Partidului Comuniștilor au adresat Curții Constituționale (CC) o sesizare oficială, solicitînd demiterea președintelui ei, Alexandru Tănase.


La locurile de muncă nu era niciunul dintre cei șase membri ai CC. Depunerea sesizării a fost însoțită de aclamațiile indignate ale adepților PCRM, nemulțumiți de faptul că Tănase își permite să facă declarații politice, comunică NOI.md.

Protestatarii erau indignați de faptul că în toiul zilei de muncă membrii Curții Constituționale, inclusiv președintele ei, nu se aflau la locul de muncă. Acest fapt nu le-a permis să le facă cunoștință judecătorilor cu sesizarea oficială privind demiterea lui Tănase. „Cu se ce ocupă domnii judecători în orele de lucru? Oare ei nu trebuie să examineze sesizările deputaților în Parlament sau ale primarilor țării? Oare Tănase nu le-a explicat că pe parcursul zilei de muncă trebuie să fie pe loc măcar un judecător? O astfel de atitudine și comportament sînt inadmisibile”, a declarat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.

Deputata comunistă Elena Bodnarenco a menționat că prin decizia privind stabilirea alegerilor președintelui de către întregul popor se încearcă uzurparea fotoliului de președinte și, prin urmare, discreditarea funcției de șef al statului. „Noi nu trebuie să permitem unei grupări criminale să acapareze puterea prezidențială. Pentru ei Constituția este un teren propice pe care își permit să-l reîmpartă fără popor, fără delegații din partea poporului. Ce este astăzi CC dacă nu un grup de trădători ai poporului moldovenesc? Acesta este un grup de oameni care contribuie la capturarea în continuare a statului”, a specificat Bodnarenco.

Ea a scandat: „Tănase – la închisoare!”, „Demisie – CC!” și a fost susținută de vocile cîtorva zeci de adepți. Să spunem «nu» puterii antipopulare. Numai împreună noi vom putea să privăm autoritățile de legitimitate, să lipsim de legalitate decizia CC din 4 martie 2016”, a adăugat la spusele colegei sale Șupac.



Vă amintim că cu o săptămînă în urmă comuniștii au organizat o acțiune de protest la sediul CC, solicitînd demiterea lui Tănase pentru încălcarea normelor constituționale la adoptarea deciziei din 4 martie despre revenirea la alegerile președintelui de către întregul popor. Iar președintelui CC atunci i-a fost propuse opțiunile: ori abandonează funcția de bună voie, ori în urma rezultatelor votării membrilor CC, ca în cazul cu președintele precedent al CC, Dumitru Pulbere.

Comuniștii au adoptat decizia de a boicota alegerile prezidențiale la plenara PCRM, care a avut loc pe 3 septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?