X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Prezenţa pestei porcine africane în Moldova, confirmată

6 oct. 2016,, 12:06   Societate
2431 1
Испанская лаборатория подтвердила африканскую чуму в Молдове
Foto: jurnal.md

Laboratorul din Spania a confirmat diagnoza pusă de Centrul Republican de Diagnostic Veterinar privind infectarea a cîţiva porci din raionul Donduşeni cu pestă porcină africană.


Anunțul a fost făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi.

El a spus că rezultatele primite din Spania demonstrează capacitatea centrului moldovenesc de a depista astfel de îmbolnăviri.

"Laboratorul din Moldova nu deţine acreditare internaţională pentru acest tip de maladii, deoarece anterior nu a fost nevoie de efectuarea unei asemenea analize", a menţionat Gaberi.

Vicedirectorul ANSA Vsevolod Stamati a comunicat că toate punctele de control de la frontiera cu Ucraina au fost pregătite pentru prevenirea importului în ţară a cărnii de porc şi produselor din carne infectate. Pînă în prezent au fost infectate peste 150 kg de carne şi produse din carne.

În septembrie, în raionul Donduşeni au fost înregistrate două focare de infectare cu virusul pestei porcine, care au dus la pieirea mai multor porci în gospodării particulare. În cele două localităţi a fost introdus regim de carantină şi au fost luate măsurile necesare. La şedinţa Guvernului din 28 septembrie, a fost luată hotărîrea de interzicere temporară a importului de carne de porc şi produse din carne din Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?