Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip le cere miniștrilor receptivitate la problemele cetăţenilor

6 oct. 2016,, 11:51   Politică
3023 4
Филип призвал членов правительства быть отзывчивыми с людьми
Foto: vybor.md

Prim-ministrul Pavel Filip le-a cerut membrilor Guvernului să fie receptivi la problemele semnalate de cetăţeni.


El a făcut acest lucru la şedinţa de miercuri a Executivului.

„Dialogul este cheia soluţiilor. Nu atunci unii să stea în birouri, iar alţii în stradă. A sta la masă şi a discuta onest unii cu alţii – aceasta poate fi o soluţie. De foarte multe ori, soluţiile sînt foarte simple şi ţin de o mai bună organizare a lucrurilor. Alteori, soluţiile sînt mai complicate pentru că necesită finanţări suplimentare de la buget şi atunci oamenilor trebuie să li se explice situaţia şi să li se prezinte soluţii alternative, a opinat şeful Executivului.

Filip a îndemnat autorităţile să nu răspundă la provocările care apar în această perioadă electorală, ci doar la dorinţa onestă de a rezolva probleme serioase prin dialog.

„Am spus deja că ne vom ţine departe de alegerile prezidenţiale. Sînt cîteva grupări politice care doresc destabilizarea situaţiei din ţară, fiind nemulţumite de măsurile Guvernului pentru a mişca ţara înainte. Ei se folosesc de oameni şi de lipsa de informare corectă, îi trimit să organizeze asemenea provocări. Trebuie să facem abstracţie de aceste lucruri şi să încercăm, cum spuneam, să ne aplecăm asupra fondului de probleme ridicate de oameni", a accentuat premierul.

El a menţionat că un exemplu concret de soluţionare a problemelor în interesul ţării şi cetăţenilor ei este adoptarea de către Guvern a celor şapte legi importante, orientate spre deblocarea finanţării externe şi restabilirea încrederii partenerilor externi.

Potrivit lui Filip, Banca Mondială a anunţat că susţine asumarea pachetului de legi de către Guvern, în special referitoare la convertirea în datorie de stat a creditelor de urgenţă. Deciziile respective au fost convenite şi cu FMI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?