X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Șor speră să fie eliberat

6 oct. 2016,, 09:31   Politică
3360 3
Шор надеется освободиться из-под ареста как доверенное лицо кандидата в президенты
Foto: sputnik.md

Pe pagina sa de pe Facebook Ilan Șor și-a exprimat speranța că cererea lui va fi examinată operativ.


Astăzi, la 10:00, la Judecătoria Buiucani trebuia să înceapă audierile în dosarul primarului orașului Orhei, businessmanului Ilan Șor.

Avocații intenționează să depună o cerere pentru eliberarea lui Șor din arest la domiciliu, deoarece el a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de persoana de încredere a candidatului la președinție Ina Popenco.

Ilan Șor și-a exprimat speranța că cererea va fi examinată operativ. El le-a solicitat susținătorilor săi să se abțină de la tradiționala acțiune în sprijinul său, în fața Judecătoriei.

La 4 iunie Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe Șor în calitate de persoană de încredere a candidatului la funcția de președinte al Mișcării Social-Politice „Ravnopravie”, Ina Popenco, în conformitate cu art. 45 al Codului electoral, care stipulează împuternicirile acestor persoane: „Persoanele de încredere îi ajută pe concurenţii electorali la desfăşurarea campaniilor electorale ale acestora, fac agitaţie electorală în favoarea lor şi le reprezintă interesele în relaţiile cu autorităţile publice, cu alegătorii, cu consiliile şi birourile electorale”.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, consideră că procurorii au invocat argumente convingătoare privind necesitatea arestului provizoriu și de atunci nu s-a schimbat nicio circumstanță care ar putea schimba decizia instanței cu privire la arest. „Șor urmează să rămînă în arest[...]”, a spus Morari, comentînd pentru portalul Deschide.md intenția avocaților lui Șor.

Reamintim că, în afară de corupere pasivă, Șor este acuzat de infracțiuni în baza altor articole ale Codului penal, asociate cu delapidări în proporții deosebit de mari și abuz de serviciu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?