Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Populația Moldovei va procura medicamente de calitate la preţuri rezonabile

6 oct. 2016,, 10:00   Societate
2487 0
Население Молдовы сможет покупать качественные лекарства
Foto: odessa-life.ua

Guvernul Moldovei a aprobat modificări și completări la Hotărîrea sa anterioară, menite să sporească accesul populației la medicamente de calitate și la prețuri rezonabile, comunică NOI.md.


Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că unul dintre obiectivele Planului de acțiuni pe care Guvernul l-a semnat în martie curent se referă la sporirea accesului pe piaţă a medicamentelor şi dispozitivelor medicale calitative, sigure şi accesibile, prin crearea unor condiţii favorabile agenților economici, inclusiv prin diminuarea tarifelor achitate pentru serviciile prestate de Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Premierul a specificat că în această perioadă a fost stabilită deja o procedura simplificată de autorizare/reautorizare pentru medicamentele înregistrate în spaţiul economic european sau Elveţia, SUA, Canada, Japonia, Australia. În aceste cazuri, tarifele vor fi cu 25% mai mici decît cele anterioare.

Același lucru se întîmplă și în cazul dispozitivelor medicale. Tarifele pentru înregistrarea şi reînregistrarea lor vor fi diminuate la fel cu 25%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?