Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Profesorii din întreaga țară își sărbătoresc ziua profesională

5 oct. 2016,, 10:32   Societate
2476 0

Foto: timpul.md

Astăzi, cei peste 42 de mii de profesori din Moldova își sărbătoresc ziua profesională – Ziua Profesională a Lucrătorilor din Învățămînt.


Cu acest prilej, peste 50 de cadre didactice au fost distinse cu Diploma Guvernului Republicii Moldova, informează NOI.md.

Ministrul Educației, Corina Fusu, le-a adresat un mesaj de felicitare tuturor profesorilor din republică:

„A le cultiva copiilor, adolescenţilor şi tinerilor sentimentul propriei valori, a-i face să fie capabili de a se bucura de performanţele societăţii în care trăiesc şi de a juca un rol activ în evoluţia ei – în aceasta constă misiunea educaţiei. Vă îndemn, stimaţi profesori, să orientaţi tînăra generaţie pe făgaşul developării cît mai depline a talentului şi creativităţii ei. Vă felicit cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățămînt, dorindu-vă multă sănătate, mari succese pe tărîmul pedagogic şi bucuria deplină a fructificării muncii dumneavoastră”.

În același context, și președintele interimar al țării, Nicolae Timofti, a venit cu un mesaj pentru toți dascălii:

„Vă adresez sincere felicitări cu ocazia zilei Dumneavoastră profesionale și vă exprim recunoștință pentru efortul, energia și dragostea pe care le depuneți întru realizarea celui mai important produs al societăţii – omul.

Sănătate, împliniri, inspiraţie şi perseverenţă în realizarea obiectivelor profesionale și personale propuse. Să trăiți clipe de înălțare spirituală aducătoare de noi forțe intelectuale și fizice.”

În prezent, în instituțiile școlare activează 42 110 cadre didactice, dintre care 12 575 sînt educatori, iar 29 535 fac parte din învățămîntul primar și secundar general. În învățămîntul profesional tehnic secundar și postsecundar activează 4227 de profesori, iar în învățămîntul superior – 5305.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?