X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Veteranii războiului de pe Nistru amenință cu proteste (VIDEO)

4 oct. 2016,, 12:20   Societate
4795 3
Ветераны войны на Днестре грозят протестами
Foto: privesc.eu

Reprezentanții Uniunii Veteranilor de Război le-au cerut autorităților să le ofere facilități pentru transportul interurban.


Veteranii amenință cu acțiuni de protest, dacă autoritățile nu vor oferi un răspuns timp de o săptămînă. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către reprezentanții Uniunii Veteranilor din cîteva raioane ale Republicii Moldova, informează NOI.md.

Veteranii s-au arătat nemulțumiți de acțiunile Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, care potrivit lor încalcă drepturile veteranilor și invalizilor la circulația cu transportul interurban. Potrivit președintelui organizației raionale Ialoveni a Uniunii Veteranilor, Gheorghe Staci, aceste încălcări au loc în pofida faptului că în anul 2014 Guvernul le-a oferit veteranilor și invalizilor de război facilități la călătoriile în transportul interurban. „Îndeplinirea acestei hotărîri a fost pusă pe seama Ministerului Transporturilor, care gestionează majoritatea autogărilor din țară. Însă veteranii permanent se confruntă cu problema cînd șoferii le declară că ei sînt din companie privată și hotărîrea Guvernului nu-i privește”, a subliniat Staci.

„În afară de aceasta, veteranii primesc bilete pentru călătoria cu autobuzele și microautobuzele de rută, care sînt achitate din bugetul Inspectoratului Fiscal de Stat. Însă și cu aceste bilete călătoria este imposibilă, deoarece șoferii preferă să perceapă taxa de la pasageri fără înregistrarea la casă. Noi insistăm ca Guvernul să ne ofere explicații în acest sens. În caz contrar, vom recurge la acțiuni de protest, la care vor adera reprezentanți ai Uniunii Veteranilor din șapte raionae. Iar în cazul în care nu vom primi răspuns de la autorități, numărul lor ar putea crește”, a menționat conducătorul organizației de veterani din Ialoveni.

Vicepreședintele Uniunii Veteranilor, Mihai Balan, a menționat că pentru majoritatea veteranilor și invalizilor războiului de pe Nistru problema oferirii facilităților la călătoriile interurbane este foarte importantă. „Mulți veterani se plîng că li se refuză transportul gratuit chiar și în zilele memorabile pentreu noi. Un invalid de război a fost nevoit prin eforturi comune să adune bani pentru a veni pe 2 martie la Chișinău, pentru a se întîlni cu camarazii de luptă și să comemoreze acele evenimente (pe 2 martie 1992 s-a acutizat conflictul transnistrean, după ce Chișinăul a încercat să ia sub control armata a 14-a în Cocieri – nota red.). Mizăm pe înțelegere din partea autorităților și structurilor competente”, a mai spus Balan.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?