Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ciobanu: Stabilitatea geopolitică ne-a jucat festa

4 oct. 2016,, 11:43   Politică
4180 8

Foto: ziarulnational.md

În numele stabilității geopolitice, în Republica Moldova a fost sacrificată și democrația, și dezvoltarea economică, susține analistul politic Victor Ciobanu, citat de NOI.md.


Astfel a comentat analistul modul în care a fost respinsă ieri moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, de majoritatea parlamentară.

„Ar trebui să anunţăm un minut de reculegere. Statul democratic Republica Moldova şi-a dat obştescul sfîrşit. A fost ultimul și cel mai jos stadiu de mizerie în care a putut să ajungă democraţia din Republica Moldova din 1991 pînă în 2016. Pe această cale vreau să-i felicit pe partenerii de dezvoltare, în special pe domnul Tapiola și Pettit, care foarte atent asistă această guvernare și se îngrijesc de stabilitatea geopolitică din Moldova, or această stabilitate geopolitică ne-a jucat nouă festa”, a remarcat Ciobanu în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

În opinia editorialistului, guvernarea a încălcat flagrant toate prevederile legale atunci cînd a declarat drept respinsă moțiunea de cenzură, fără a o supune dezbaterilor. Analistul s-a arătat însă sceptic că opoziția va avea cîștig de cauză la Curtea Constituțională.


„Aceşti oameni au pierdut simţul realităţii, al ruşinii. Orice ţăran care are opt clase terminate citeşte din Regulamentul Parlamentului şi înţelege că moţiunea trebuie să fie supusă dezbaterilor, care încep cu prezentarea raportului Guvernului. Ei sfidează în cel mai urît hal şi mod tot sistemul democratic. Filip, în loc să argumenteze de ce şi-a asumat aceste legi, a atacat opoziția”, a conchis Ciobanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?