Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Bălan reiterează necesitatea respectării drepturilor omului în Transnistria

4 oct. 2016,, 11:39   Politică
2204 2
Георге Бэлан обратил внимание на соблюдения прав человека в Приднестровье
Foto: moldpres.md

Vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a atras atenţia asupra necesităţii respectării drepturilor omului în Transnistria.


Potrivit Biroului pentru Reintegrare, Bălan a făcut o declarație în acest sens la întrevederea cu ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Matyas Szilagyi.

Vicepremierul a reiterat importanţa instituirii unei platforme funcţionale de dialog, "capabile să monitorizeze situaţia pe malul stîng, să asigure accesul autorităţilor naţionale competente în locurile de detenţie, să genereze forme de protecţie adecvată şi să îmbunătăţească situaţia în domeniu".

El l-a informat pe diplomatul ungar despre evoluţiile înregistrate după reuniunea în formatul de negocieri "5+2" din 2-3 iunie 2016, conferinţa bavareză pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii din 12-13 iulie 2016, precum şi despre derularea dialogului Chişinău-Tiraspol.

Potrivit comunicatului, Matyas Szilagyi a apreciat "acţiunile pozitive întreprinse de Guvernul Republicii Moldova, menţinerea unei dinamici continue în dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol, inclusiv intensificarea activităţii grupurilor sectoriale de lucru, şi a opiniat că toate acestea contribuie într-o manieră substanţială la avansarea negocierilor şi la apropierea părţilor".

"Ambasadorul a reconfirmat disponibilitatea Guvernului de la Budapesta de a aprofunda cooperarea cu autorităţile Republicii Moldova şi de a susţine noi proiecte de dezvoltare în domeniul culturii şi turismului cu implicarea actorilor relevanţi de pe ambele maluri", se arată în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?