Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Avocatul poporului vine cu un apel către președintele Timofti

3 oct. 2016,, 16:36   Politică
5524 2

Foto: ipn.md

Proiectul de lege privind convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență a fost elaborat în condiții de lipsă de transparență și fără avizul tuturor instituțiilor publice vizate.


Opinia aparține Avocatului poporului Mihail Cotorobai, care îi cere președintelui Nicolae Timofti să nu promulge pachetul de legi adoptat prin angajarea răspunderii Guvernului, notează NOI.md.

Ombudsmanul susține că la elaborarea proiectului de lege privind emisiunea obligațiunilor de stat nu s-a ţinut cont de cerinţele legislaţiei comunitare cum ar fi asigurarea apărării drepturilor, libertăţilor și intereselor legitime ale cetăţenilor.

„Implementarea pachetului de legi va perturba realizarea veniturilor şi cheltuielile la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală. De altfel, pachetul de legi prevede deja reduceri de cheltuieli ale bugetelor asigurărilor sociale de stat şi fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul curent”, susține Mihail Cotorobai.

Potrivit lui, pachetul de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspundere necesită a fi examinat suplimentar cu implicarea largă a societăţii, a experţilor naţionali şi internaţionali. Ombudsmanul subscrie apelului lansat recent de un grup de cetățeni către șeful statului, Nicolae Timofti, prin care îi cere să nu promulge pachetul de legi menţionate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?