X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un nou președinte la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor

3 oct. 2016,, 16:20   Societate
3664 0

Foto: noi.md

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova are un nou președinte – compozitorul Pavel Gamurari, informează NOI.md.


Noul președinte a fost învestit în funcție cu vot unanim din partea Uniunii și cu speranța că anume el va putea face o legătură mai strînsă între muzicologii și societatea din Moldova.

„Am decis că vom avea un compozitor care ar putea să coaguleze forțele din domeniul științei muzicale și împreună să putem schimba situația din Moldova”, a declarat compozitorul Ghenadie Ciobanu.

Pavel Gamurari a anunțat că agenda Uniunii va fi replanificată și va încerca să înregistreze cît mai multe colaborări posibile cu partenerii din străinătate.

„Vrem ca împreună cu colegii să fim parte la mai multe evenimente din domeniul muzical. Agenda pe care vrem să o realizăm cuprinde manifestări tradiționale – «Zilele Muzicii Noi» și «Concursul Național de Compoziție și Muzicologie». Va fi revăzut vechiul program al genurilor componistice și muzicologice. Sperăm la o colaborare cu instituțiile de peste hotare. Ne propunem să fim mai vizibili și prezenți în teritoriu, în raioane. Avem nevoie și de parteneri. Ne adresăm tuturor potențialilor parteneri în vederea stabilirii unei colaborări. Avem și un plan de discuții cu acești parteneri, dacă vor fi alături de noi”, a declarat Pavel Gamurari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?