Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moțiunea împotriva Guvernului, examinată astăzi la Parlament

3 oct. 2016,, 11:02   Politică
2340 4

Foto: noi.md

Inițiativa partidelor de opoziție privind demiterea Guvernului Filip va fi examinată astăzi, începînd cu ora 12.00, de Legislativ, notează NOI.md.


Decizia a fost luată în această dimineață de membrii Biroului permanent. Deputații formațiunilor de opoziție afirmă că majoritatea parlamentară a acționat în mod clandestin, astfel încît să asigure lipsa de cvorum în Parlament.

„Guvernarea asta e totuși nesimțită și lașă. Dimineață au organizat Biroul Parlamentului, unde în grabă au votat convocarea ședinței legislative pe azi, la ora 12.00. Ei în felul acesta încearcă să ne ia prin surprindere și să provoace lipsa cvorumului, astfel încît moțiunea de cenzură împotriva premierului Filip să nu treacă”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

Deputații majorității parlamentare au anunțat deja că nu vor participa la ședința de astăzi, argumentînd că demersul privind demisia executivului este unul fals.




Totodată, mai multe organizații nonguvernamentale au îndemnat oamenii să iasă la protest în fața Parlamentului, în timpul examinării moțiunii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?