X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova şi Belarusul își vor majora schimbul de mărfuri

3 oct. 2016,, 09:55   Economie
2410 1
Молдова и Беларусь увеличат товарооборот до $400 млн.
Foto: mail.ru

Republica Moldova şi Republica Belarus intenționează să-și majoreze schimbul de mărfuri minimum pînă la 400 de milioane de dolari.


Acest fapt a fost remarcat de către prim-ministrul Belarusului, Andrei Kobeakov, în cadrul întrevederii în format extins cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, transmite NOI.md.

Potrivit presei belaruse, el a menţionat că în primul semestru al anului curent, deşi continuă fenomenele de criză în economia mondială, s-a atestat creşterea schimbului de mărfuri. În şapte luni ale anului 2016 volumul comerţului reciproc s-a majorat în comparaţie cu anul trecut aproape cu 10% şi a constituit 150 mil. dolari. „Noi trebuie să fortificăm acest rezultat pozitiv şi să ne propunem scopul de a reveni la nivelul anului 2014 – circa 400 mil. dolari”, a specificat Andrei Kobeakov.

Premierul belarus a subliniat că scopul vizitei sale în Moldova este identificarea “punctelor de creştere” concrete, a căror utilizare va permite activizarea substanțială a cooperării comercial-economice.

Andrei Kobeakov a spus că Belarusul respectă alegerea Moldovei privind participarea la formaţiuni integraționiste. El a amintit că Belarusul este fondator al formaţiunii integraționiste Uniunea Economică Eurasiatică. „Cred că în acest context noi trebuie să căutăm nu contradicţii, ci posibilităţi şi modalităţi cu ajutorul cărora, în cadrul preferinţelor de integrare, se poate extinde interacţiunea dintre ambele ţări”, a spus premierul belorus.

La rîndul său, Pavel Filip a specificat că Belarusul este prieten al Moldovei şi cînd ţara noastră s-a confruntat cu anumite probleme, Belarusul întotdeauna a fost alături de ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?