Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PAS răspunde la acuzațiile CEC-ului

29 sep. 2016,, 15:55   Politică
3408 2

Foto: noi.md

Astăzi am fost martorii tratamentului inegal și diferențiat al Comisiei Electorale Centrale față de concurenții electorali, susțin reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, citați de NOI.md.


Formațiunea îi acuză pe membri CEC de faptul că au manipulat în mod intenționat cu anumite detalii tehnice pentru a crea impresia că PAS a comis încălcări în procesul de colectare a semnăturilor. Mai exact, este vorba despre întîrzierea cu o zi a achitării plăților la bancă destinate grupurilor de inițiativă care au colectat semnături.

„Este grav să-i hărțuiești pe cei care se conformează și declară transparent orice bănuț cheltuit și să mergi pe bună-credință și încredere totală în cazul celor care sfidează logica, afirmînd că nu au făcut nicio plată în întregul proces de colectare a semnăturilor. În vederea asigurării principiului egalității tuturor concurenților electorali în fața legii, solicităm CEC-ului să aplice un tratament similar față de toți actorii electorali”, se arată în declarația PAS.

Formațiunea a reiterat solicitarea anterioară către CEC, care obligă instituția să someze patru partide pentru încălcarea reglementărilor de finanțare. Este vorba de PD, PCRM, PL și Partidul Nostru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?