X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Îndemn din partea OSCE pentru Chişinău şi Tiraspol

29 sep. 2016,, 12:15   Politică
2031 0
ОБСЕ призвало Кишинев и Тирасполь следовать обязательствам берлинского протокола
Foto: mfa-pmr.org

Reprezentantul special al preşedinţiei germane în OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, îndeamnă Moldova şi Transnistria "să urmeze angajamentele asumate prin semnarea Protocolului de la Berlin în cadrul negocierilor în formatul "5+2" din iunie 2016 si să menţină ritmul creat la Berlin".


El a lansat îndemnul la finele vizitei sale de două zile la Chişinău şi Tiraspol.

Spre deosebire de vizitele precedente, de această dată Cord Meier-Klodt nu a desfăşurat un briefing sau o conferinţă de presă despre rezultatele vizitei. Afirmaţiile lui sînt citate într-un comunicat oficial, plasat pe site-ul OSCE.

"Reuniunea din iunie în formatul 5+2 a stabilit o nouă abordare în dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol, o abordare concentrată pe atingerea obiectivelor specifice şi realizabile într-o perioadă de timp definită. Cu toate acestea, pe lîngă participarea activă în formatul 1+1 şi la nivel de grupuri de lucru, această abordare nouă solicită părţilor să investească voinţa politică şi resurse necesare pentru a facilita îndeplinirea acestor acorduri", a specificat diplomatul.

El a salutat angajamentul public al Republicii Moldova de a dezvolta conceptul politic privind un statut special pentru Transnistria la începutul anului 2017 şi, în acelaşi timp, de a consolida capacităţile sale instituţionale de a se angaja în procesul de reglementare.

"Astfel de angajamente, exprimate în mod public, sînt încurajatoare, dar trebuie să fie puse în practică. "Îndemnăm ambele părţi să avanseze implementarea angajamentelor lor, în limitele parametrilor de reglementare a conflictului aprobaţi la nivel internaţional, şi să nu scape din vedere oportunitatea unui dialog orientat spre rezultate, creată la Berlin", a încheiat Cord Meier-Klodt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?