Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cum comentează doi foști premieri decizia angajării răspunderii Guvernului

28 sep. 2016,, 10:35   Politică
3959 2

Foto: noi.md

Fostul premier Iurie Leancă nu susține decizia Guvernului în privința angajării răspunderii pentru un nou pachet de legi, notează NOI.md.


Politicianul consideră că înainte de a-și asuma răspunderea în fața Parlamentului, trebuiau depuse toate eforturile pentru ca banii să fie recuperați și întorși către oameni.

„PPEM conștientizează că decizia de ieri a Guvernului reprezintă singura soluție la acest moment și nu există altă cale pentru a evita colapsul financiar al țări. Cu toate acestea, credem că trebuia să fi existat dezbateri publice care să fi implicat în primul rînd conducerea Băncii Naționale, a Ministerului Finanțelor, specialiștii, presa și cetățenii de rînd. Înainte de adoptarea unor asemenea decizii, moldovenii merită să știe că Guvernul a făcut tot ce se putea pentru a limita pagubele”, susține Iurie Leancă.

Acesta a mai anunțat că formațiunea sa nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, precizînd că „Igor Dodon joacă și de această dată cartea destabilizării”.

Pe de altă parte, un alt fost prim-ministru, Vasile Tarlev, susține că executivul condus de el nu a recurs niciodată la asemenea șiretlicuri cum este angajarea răspunderii în fața Parlamentului, chiar dacă au existat probleme și atunci.

„Aceasta este o prevedere constituțională de excepție și trebuie utilizată în modul corespunzător. Această «găselniță» îi aparține lui Vlad Filat, care a utilizat-o de două ori, iar fostul său coleg de alianță, ministru al TIC în guvernul condus de acesta, a preluat-o acum fără rușine. Atunci cînd ai majoritatea în Parlament, lipsa de timp nu e o scuză!”, a comentat Vasile Tarlev pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?