X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Gorelova: Transferarea garanţiilor în datorie publică este o acţiune planificată demult

28 sep. 2016,, 09:45   Economie
3898 5
Экономист: Перевод гарантий в госдолг - давно спланированная акция
Foto: noi.md

Economista Elena Gorelova consideră că transferarea în datorie publică a garanţiilor Guvernului acordate Băncii Naţionale a Moldovei "este o acţiune planificată demult".


Ea a spus că acţiunea a fost planificată încă în toamna anului 2014.

"Conform planului guvernării, furtul miliardului din bănci trebuie să fie achitat din bugetul de stat. Au tergiversat realizarea planului pentru că ştiau că rezonanţa publică va fi negativă", susţine expertul.

Ea a menţionat că acum, "cînd FMI a cerut ca garanţiile să fie transferate în datorie publică, autorităţile au hotărît să realizeze cele planificate".

"Pentru ca totul să recurgă fără probleme, nu au folosit mecanismul parlamentar, ci mecanismul guvernamental de adoptare a legii privind transferarea garanţiilor în datorie de stat", a subliniat Gorelova, care a atras atenţia la faptul că totul s-a petrecut "rapid, fără dezbateri şi fără voturile opoziţiei".

"În acest caz, toată responsabilitatea şi toate pretenţiile sînt puse pe Guvern. El este supus loviturii. Va rezista oare? Depinde de starea de sănătate politică a Parlamentului. Votarea privind demiterea Guvernului va arăta cît de sănătoasă sau de nesănătoasă este adunarea noastră legislativă", consideră Gorelova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?