X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia îndemnată să restabilească armistițiul în cazul Siriei

27 sep. 2016,, 20:04   Externe
3753 4

Foto: www.agerpres.ro

Atacurile asupra orașului sirian Alep sînt 'o încălcare flagrantă a dreptului internațional', a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cerîndu-i Rusiei să facă 'eforturi credibile' pentru restabilirea armistițiului, relatează AFP.


'Atacurile teribile asupra Alep sînt total inacceptabile din punct de vedere moral și o încălcare flagrantă a dreptului internațional', a declarat Stoltenberg, în marja unei reuniuni a miniștrilor apărării din UE de la Bratislava.

'Sînt de acord cu apelurile comunității internaționale către Rusia de a depune eforturi credibile pentru a restabili încetarea ostilităților, pentru a permite ca ajutorul umanitar să intre în Alep și pentru a crea condițiile necesare pentru reluarea discuțiilor (de pace) sub auspiciile ONU', a adăugat secretarul general al NATO.

Cartierele rebele din Alep, al doilea oraș ca mărime din Siria, sînt ținta bombardamentelor continue lansate de joi seara de regimul sirian și de Rusia.

Aceste bombardamente, calificate drept 'barbarie' și 'crime de război' de către țările occidentale, au provocat în Alep o criză umanitară dramatică și o lipsă gravă de alimente și de medicamente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?