Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ședința în dosarul Filat

27 sep. 2016,, 12:05   Societate
2311 0
(LIVE) Заседание по рассмотрению апелляции адвокатов Филата
Foto: trm.md

Curtea de Apel Chișinău (AP) în aceste minute examinează recursul avocaților lui Vlad Filat privind sentința de judecată.


Audierile pentru examinarea recursului avocaţilor fostului premier urmau să înceapă încă la 20 septembrie, dar au fost amînate cu o săptămînă, din cauza absenţei unor avocaţi ai acuzatului, relatează NOI.md.

Începutul şedinţei pentru examinarea recursului avocaţilor lui Filat este planificat pentru astăzi, 27 septembrie, ora 12:00. Avocaţii lui Filat intenţionează să obţină anularea sentinţei, care, în opinia lor, este extrem de dură. La rîndul său, linia acuzării, după cum a declarat anterior procurorul Procuraturii Anticorupţie Adriana Beţişor, va cere condamnarea lui Filat la 19 ani de privaţiune de libertate.

Fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat în iunie la nouă ani de închisoare într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Lui i-au fost înaintate acuzaţii după depoziţiile primarului de Orhei, omului de afaceri Ilan Şor.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015, după ce a fost audiat la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA). El a fost escortat acolo după alocuţiunea procurorului general Corneliu Gurin în Parlament cu acuzaţii demascatoare la adresa lui Filat.

Avocaţii lui Filat au înaintat recurs la această decizie. Partea acuzării, la rîndul său, insistă asupra unei pedepse mai aspre pentru fostul prim-ministru. Prima şedinţă pentru examinarea recursului urma să aibă loc la 20 septembrie, dar unii avocaţi ai lui Filat nu s-au prezentat, explicînd acest fapt prin necesitatea pregătirii bazei documentare în temeiul căreia vor solicita atenuarea pedepsei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?